Uitleg bij persoonlijke resultaten

De vermelde individuele resultaten zijn afkomstig van gegevens die aangeleverd zijn door de KNSB. Fouten in de weergave zijn mijn schuld. Voor eventuele fouten in de resultaten kunt u beter contact opnemen met de KNSB.

Soms blijken er correcties nodig te zijn op de lijst zoals de KNSB die gepubliceerd heeft. Dit kan liggen aan niet-verwerkte toernooi, fout verwerkte uitslagen e.d. Deze correcties worden soms wel, soms niet verwerkt in deze site.

Soms lopen de verwerkte gegevens voor of achter op de lijsten zoals die gepubliceerd zijn op de website van de KNSB! Indien het noodzakelijk is om met de actuele ratings te werken, is het dus aan te raden om te controleren of de ratings bij de KNSB en op deze site gelijk zijn.

De rekenregels voor de berekening van de ratinglijsten zijn te vinden op de website van de KNSB, zowel voor de jeugdrating als voor de seniorenrating. Op deze website worden bij voorkeur de benamingen (zoals W, We, K) gebruikt die in het genoemde reglement ook gebruikt worden.

  • In principe worden alle partijen vermeld die meegeteld zijn voor de berekening van de nieuwe ratinglijst. Hierbij kan voor tegenstanders gebruik gemaakt zijn van ratings uit verschillende bronnen (namelijk de normale ratinglijst of de jeugdlijst van de KNSB, of de ratinglijst van de FIDE), waarbij (nog) niet vermeld is welke rating dat precies is.